Stifter, Direktør og Kaptajn.

Martin Sørensen

Vi glæder os allerede nu til at vise dig det Grønland, som vi elsker.

 

 

I 2008 rejste jeg første gang til Grønland, og det var kærlighed ved første blik. I den første tid flyttede jeg frem og tilbage mellem Danmark og forskellige steder på den grønlandske vestkyst. Jeg har bl.a. boet nogle måneder i Ilulissat, Nuuk og Upernavik, men det var i Uummannaq, at jeg tabte mit hjerte – præcis som myten fortæller. Ifølge en gammel grønlandsk myte om Uummannaq, så mister man en lille del af sit hjerte, når man besøger øen. Det er dette lille hjertestykke, som kalder én tilbage til området. Derfor kan man ikke nøjes med at besøge vores dejlige ø én enkelt gang. Har du først besøgt Uummannaq, så vender du tilbage. I mit tilfælde var det ikke kun et lille stykke, men hele mit hjerte som jeg tabte til Uummannaq. Det er min kærlighed til byen, indbyggerne, øen og den fantastiske fjord, som har gjort, at jeg nu er fastboende i byen, hvor næstekærlighed og hjertevarme ikke noget vi taler om, det er noget vi viser og deler ud af.

Min vision med Uummannaq Fjord Tours er at give vores gæster uforglemmelige oplevelser i Uummannaqs nærområde. Noget af det, som jeg holder mest af ved naturen nord for polarcirklen er de voldsomme kontraster mellem årstiderne. Sommerfjeldet er mildt og indbydende, og sejlturene på fjorden er solrige og hyggelige. Om vinteren bliver alt forandret. Fjorden fryser til og hundeslædesæsonen starter.

Besøger du Uummannaq om vinteren, så er jeg sikker på, at du vil give Knud Rasmussen ret i udsagnet ”Giv mig Sne, giv mig Hunde, så kan du beholde resten”[